54408
Książka
W koszyku
Kuchnia dla zielonych / Paweł Płaczek. - Warszawa ; Ożarów Mazowiecki : Purple Book Wydawnictwo, copyright 2025. - 269, [3] strony : fotografie ; 24 cm.
Bezmięsny schabowy albo roślinny kurczak? O nie! Ta książka udowodni wam, że smaczna kuchnia wegetariańska może bazować na zdrowych, naturalnych składnikach, które nie próbują udawać czegoś, czym nie są. Od fioletowych ziemniaków z maślanką po ratatouille „z odzysku”, od duszonej rzodkiewki z płatkami drożdżowymi po gofry z awokado i burratą, od rustykalnej tarty z figami i bryndzą po krem z kiszonej kapusty z pistacjami i pierogi z wędzonym serem. Przed wami 100 przepisów, które zapraszają w kulinarną podróż przez różne techniki przygotowywania dań: od świeżych sałatek i miksowanych zup, przez pieczone zapiekanki, smażone przysmaki, aż po słodkie desery i przepisy „zero waste”. W tej książce znajdziecie coś smacznego i oryginalnego na różne okazje i pory roku, a każde danie pomoże wam celebrować jedzenie w wyjątkowy sposób. Smacznego!
Status dostępności:
Nieporęt
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: 100 przepisów kuchni wegetariańskiej.
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Uwaga dotycząca innej dostępnej postaci fizycznej
Książka dostępna także jako e-book.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej