54341
Książka
W koszyku
Drobiarstwo niekonwencjonalnie / Teresa Majewska. - Wydanie II uzupełnione. - Warszawa : Pro Agricola, [2018]. - 208 stron : ilustracje ; 21 cm.
Książka ta jest drugim wydaniem "Drobiarstwa niekonwencjonalnego", uaktualnionym i poszerzonym o 6 nowych rozdziałów. Zaproponowane w tej książce rozwiązania dają szansę na to, że nawet intensywna produkcja drobiarska może mieć znamiona produkcji proekologicznej. Autorka we właściwy sobie, swobodny, gawędziarski sposób opisuje zagadnienia związane z żywieniem i utrzymaniem drobiu, oparte najczęściej o wyniki swoich własnych badań. Proponuje zastosowanie naturalnych, ale zarazem tanich rozwiązań, dzięki którym pozyskane surowce drobiarskie będą zarazem bezpieczne, smaczne ale także zdrowe. Autorka opisuje poszczególne gatunki drobiu, ich zachowania, budowę i funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Zwraca uwagę m.in. na korzystne działanie drożdży, żwirku krzemowego, węgla drzewnego, popiołu, czosnku i różnego rodzaju przypraw. Zaznacza rolę żywienia stymulującego układ odpornościowy ptaków.Jest to lektura pasjonująca i intrygująca. Polecana wszystkich producentom drobiu nie zależnie od skali produkcji.
Status dostępności:
Nieporęt
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Datę wydania podano za stroną wydawcy.
Na stronie tytułowej: "Może nie dowiecie się więcej, ale więcej zrozumiecie".
Uwaga dotycząca bibliografii
Literatura na stronach 202-207.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej